HTML

philivey

philivey

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Phil Ivey, avagy a póker Tiger Woods

2009.04.13. 21:41 Misikape

 
Ivey 
Becenév: The Tiger Woods of Poker / No Home Jerome
Születési dátum: 1976. február 1.
Születés helye: Riverside, California, USA
Lakhely: Las Vegas

Legnagyobb póker tournament nyeremény:
$1.596.100
Póker tournament karrier össznyeremény: $10.000.000


Phil Ivey 1976 február 1-jén született Riverside-on, Kaliforniában, de családjával együtt már pár hónapos korában New Yersey-be költözött. Ivey komolyabban először az 1990-es évek végén kezdett el pókerezni, méghozzá munkatársai körében (ekkor egy telemarketing cégnél dolgozott).
A munka mellett ekkor már rendszeresen játszott, kezdetben többnyire vesztett, de hibáiból nagyon sokat tanult. Az első években senki nem gondolta volna róla, hogy profi lesz, hiszen volt olyan, hogy még a számlákat sem tudta kifizetni, sőt a villanyt is lekapcsolták otthonában. Első találkozását a kártyával nagypapájának köszönheti, aki még kölyökkorában tanította meg az 5 lapos stud pókerre, de annak érdekében, hogy megutáltassa a játékot Ivey-val, folyamatosan csalt ellene. Ivey ennek ellenére mégis megszerette a pókert.

Phil igazi kosárlabda rajongó: a Las Angeles Lakers-nek és a Houston Rocketsnek szurkol (ezért is látni rajta sok versenyen kosárlabdamezt), hobby-szerűen videójátékokkal játszik és golfozik.


Phil Ivey billiárdozik

Ivey rendszeres játékos a Full Tilt Poker magas tétű asztalain (teremnek egyébként ő a fő arca és résztulajdonosa), de nem csak a készpénzes játékokban nyújt klasszis teljesítményt, hanem a tornákon is. 2002-ben Ivey összesen 3 karkötött szerzett az azévi WSOP-n, ezzel rekordtartó az egy adott évben megszerzett karkötők terén (Phil Hellmuth-tal és Ted Forrest-tel karöltve). Ivey egyébként összesen 5 karkötővel rendelkezik, hiszen 2000-ben (ekkor indult először WSOP-n, ahol a PLO versenyen legyőzte Amarillo Slim-et és Phil Hellmuth-ot is) és 2005-ben a Pot Limit Omaha versenyeken is győzedelmeskedett. További komolyabb WSOP sikerei közé tartozik, hogy a 2006-os WSOP-n a HORSE versenyen harmadik, míg az Omaha Hi/Lo versenyen a második helyet érte el.

Ivey egyébként a WPT-ken is igen szép eredményekkel büszkélkedhet: Összesen nyolc alkalommal jutott döntő asztalra, és több alkalommal is ász-dámával esett ki. Ivey első WPT győzelmét 2008 februárjában szerezte, amikor az LA Poker Classic-on első helyezést ért el, és ezzel 1.596.000$-t vihetett haza.

Cash-game játékosként Phil Ivey rendszeres résztvevője a legmagasabb tétű online asztaloknak, ahol olyan ellenfelekkel játszik együtt, mint Tom "durrrr" Dwan, vagy éppen Brian "sbrugby" Townsend. Ivey élőben gyakran játszik a Las Vegas-i Bellagio hotel 4.000/8.000$-os mix játékában olyan profik ellen, mint Patrick Antonius, Bobby Hoff, Jennifer Harman, vagy éppen az élő legenda Doyle Brunson. Még anno, 2006 februárjában pedig a milliárdos Andy Beal-lel játszott Limit Hold'em-et 25.000/50.000$-os vakokkal! Ivey ekkor a "Társaságnak" játszott, ami egy profikból összeállt szövetség volt (összeadták a pénzüket és úgy játszottak). 3 nap alatt Phil több, mint 16 millió amerikai dollárt nyert a milliárdostól...



Hogy mi teszi Ivey-t ilyen nagyszerűvé? A kérdésre több választ is találhatunk. Egyrészt sosem elégedett a játékával, mindig tökéletesíteni akarja azt, másrészt pedig egyáltalán nem félti a pénzét (van már épp elég neki egyébként is). Ha leülsz Ivey-val játszani, ő nem fog félni betolni az előtte lévő összes pénzt a potba. Ivey egyike a legjobb játékosoknak a világon...vagy talán ő lenne "a" legjobb? És még valami! Nem Phil Ivey a póker Tiger Woods-a, pont fordítva...Tiger Woods a golf Phil Ivey-ja! :-)

1 komment

Címkék: poker ivey philivey fulltiltpoker

A bejegyzés trackback címe:

https://philivey.blog.hu/api/trackback/id/tr941063197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

poker100 · http://kvizvalaszok.blog.hu/ 2010.05.16. 21:54:34

Ingyen Online Poker. Belépési bónuszt adnak, amely fedezi az első téteket, függetlenül attól, hogy elveszti őket vagy nyer velük. A regisztráció könnyű, és a valódi pénzes játékkal átélheti a pókerjáték minden izgalmát.ingyen-poker-online.blogspot.com/
süti beállítások módosítása